Machiajul de nunta

Inainte de a discuta de makeup, va trebui sa clarificam un aspect. Ce intelegi tu printr-un “machiaj bun de nunta”:

  • Un machiaj discret, delicat, care sa te puna cu adevarat in valoare, cu care sa te simti bine, sa iti placa;
  • Un machiaj conceput sa te faca sa “arati bine in foto & video”.

Iar pentru a alege, haideti mai intai sa vedem care este rolul MUA ( make-up artistului ) si al fotografului.
MUA are datoria sa iti faca un machiaj cu care sa arati intr-adevar bine, sa iti placa si sa reziste. MUA nu trebuie sa fie preocupat de cata culoare poate surprinde aparatul fotografului. Iar fotograful are datoria sa stie cum sa te puna in valoare din punct de vedere fotografic si cum sa surprinda fiecare moment al nuntii. Indiferent cat de bun va fi un machiaj de nunta, daca fotograful este nepregatit, fotografiile vor fi de proasta calitate din toate punctele de vedere ,indiferent cat de puternic este machiajul si cata culoare contine. Si invers, daca fotograful este bun, poate “ascunde” anumite defecte accentuind aspectele pozitive, care pun in valoare subiectul fotografiat si evenimentul.

Asadar ideea unui machiaj puternic, pronuntat, accentuat special pentru “a da bine la foto & video” este gresita. Vrei  ca machiajul tau sa arate ca o reclama stradala la produse cosmetice? Sau vrei sa arati cu adevarat bine in ziua nuntii, sa ai un machiaj discret, delicat si care sa te puna in valoare?

Nu sunt makeup artist insa de-a lungul experientei mele de fotograf de nunta am intalnit deseori aceasta idee in randul MUA, idee cu care nu sunt de acord.

MUA trebuie sa foloseasca materiale care sa garanteze rezistenta machiajului pe toata durata evenimentului atata timp cat nu incarca inutil, nu evidentiaza exagerat cu scopul de “ a da bine in poze “.

Mireasa trebuie sa fie frumoasa, sa se simta frumoasa si sa fie apreciata de rudele apropiate si de prietenii pe care ii va intalni in acea zi importanta pentru ea. Cand mireasa va sta fata in fata cu mirele, cu parintii ei, cu fratii, cu surorile ei, sa se simta frumoasa si sa fie apreciata pentru modul delicat in care a stiut sa se puna in valoare inclusiv prin intermediul machiajului.

Ziua nuntii este una tensionata, emotionanta pentru miri insa un machiaj adecvat, echilibrat poate face minuni, poate contribui enorm la directionarea emotiilor intr-o zona constructiva, fiindca mireasa stie ca este pusa in valoare si observa acest lucru si in atitudinea celor apropiati ai ei.

Este absolut ok daca tu vrei o anumita culoare, mai puternica. Atata timp cat tu consideri ca este ceea ce vrei si ca te avantajeaza este absolut ok. Dar nu accentua. Nu lasa MUA sa accentueze machiajul invocand motivul ca “trebuie sa dai bine in poze”. Fii tu insati!