LA BISERICA

CAND  si CUM intram in biserica?

“I’m a photographer, not a magician.”
Inainte ca mirii sa intre in biserica si sa inceapa cununia religioasa, am nevoie de circa 5 minute in care sa imi instalez echipamentul foto ( stative, blituri ) si sa fac cateva teste astfel incat sa fiu pregatit la intrarea “oficiala” a mirilor.

Imediat cum am terminat acest “ritual” de instalare al echipamentului ies afara pentru a instiinta mirii ca totul este in regula si ca pot intra in momentul in care vor fi chemati de preot.
In cazul in care preotul sau cantaretul ( dascalul ) va cheama in biserica inainte ca eu sa fiu gata, rugati-l sa mai astepte putin pana cand este gata fotograful. Asigurati-l ca nu e vorba de o vesnicie ci de… cateva minute, la propriu.

Pentru ca….”I’m a photographer, not a magician” iar acele 5 minute de care spuneam chiar imi sunt necesare oricat de repede m-as misca. Iar acest lucru trebuie inteles  si respectat chiar si de catre preot…

Pentru reusita fotografiilor de la nunta voastra e nevoie si de putina pregatire, iar la biserica e vorba de 5 minute inaintea intrarii mirilor. Daca veti intra la chemarea preotului, fara ca eu sa fiu gata, exista posibilitatea sa nu fiu pregatit cum trebuie atunci cand veti intra.

Un alt aspect, tot la biserica, legat de intrarea oficiala. Primii vor fi cavalerii de onoare ce vor tine lumanarile fiind urmati de mireasa + nas , mire + nasa, apoi alaiul nuntii. In momentul intrarii este important sa lasati circa 2 metri distanta intre perechi. Deci cam asa: cavalerii de onoare cu lumanarile…. 2 metri distanta pana la mireasa + nas….. 2 metri distanta pana la mire + nasa….. 2 metri distanta pana la alaiul nuntii. Asadar este bine ca randul sa fie cat mai “aerisit”.

Exista situatii in care preotii sunt pe fuga, fiindca vor sa recupereze timpul pierdut din cauza unei nunti anterioare intarziate ( fie nu au ajuns nasii la timp, fie au uitat mirii sa aduca certificatul de casatorie, fie nu se gasesc verighetele…etc ) si va pot chema in biserica imediat cum a iesit nunta de dinainte. Ok, am inteles, dar care este vina voastra? Daca veti intra atunci, riscati sa nu fiu pregatit. Dati-mi 5 minute si totul va in regula. Va voi chema eu imediat cum am terminat de instalat “baghetele magice” in biserica. Voi nu aveti nicio vina ca s-a intarziat inaintea voastra si nu trebuie sa sacrificati imortalizarea foto/video a intrarii in biserica din cauza altor miri  care din diverse motive  au intarziat tot programul pe ziua respectiva. Iar preotul trebuie sa inteleaga acest lucru, iar daca se grabeste atat de tare ma poate ajuta chiar el sa termin mai repede de instalat bliturile )

Pe scurt: Intram dupa ce fotograful ne-a dat ok-ul si nu trebuie sa ne grabim, mergem incet pastrand distanta de 2 metri intre randuri.

Amin.