VSLO 2015 – Locul 1 la „Fotografie de strada” si locul 1 la „Motorsport”

VAMA SUB LUMINI DE OSCAR, pe scurt V.S.L.O., mi-a adus in 2015 doua mari bucurii: locul 1 la sectiunea “STREET PHOTOGRAPHY” si tot locul 1 la “MOTORSPORT”. Cele 2 fotografii cu care am castigat sunt mai jos. In primul rand, multumesc organizatorilor VSLO, domnului Catalin Rudolf si intregii echipe care a organizat festivalul internationational de fotografie, film, pictura . Daca acest festival nu ar fi existat, nu existau nici cele 2 poze castigatoare si de care m-am atasat rapid, in special de cea de la street.

Locul 1 la sectiunea “STREET PHOTOGRAPHY”:

street2015-CN-VSLO

Aceasta fotografie este facuta cu un aparat foto mirrorless Olympus E-M1, cu obiectiv 12-40 mm f2,8. Aparatul il inchiriasem pentru 24 de ore pentru a-l testa. “Relatia” cu el a fost ceva de genul, dragoste la prima vedere. In primul rand m-a impresionat focalizarea rapida si precisa + claritatea imaginii, fara aberatii cromatice. Apoi, pe masura ce l-am mai “butonat” am desoperit si alte calitati : bufferul incapator, rafala de 10 fps, si mai ales calitatea imaginii, lucrul in lumina slaba la iso ridicat. Nu este atat de responsive ca un dslr, insa daca apuci sa il cunosti, este un aparat excelent in anumite conditii de fotografiere, ba chiar exista pericolul sa te indragostesti iremediabil de el.

Asadar bucuria castigarii locului 1, cu o fotografie realizata cu un aparat pe care atunci il descopeream pentru prima data, este evident mai mare.

Locul 1 la sectiunea “MOTORSPORT”:

motorsport2015-CN-VSLO

Fotografia este realizata cu Nikon D750 si obiectivul Nikon 20mm f1,8 si este direct din camera, convertita din raw in jpeg fiindca asa a fost regulamentul concursului. Doar cropul a fost ingaduit. Deoarece mi se parea banal sa surprind doar un motociclist calare pe motor “inotand” prin nisipul si apa marii, am incercat sa fac … altceva, am incercat sa gandesc ca si cum eram la o sedinta foto. Asadar am pus mana pe niste pietroaie si le-am aranjat pana cand am nimerit o serie de 3 poze care se apropiau de ceea ce vroiam sa surprind. In tot acest timp mi-a fost frica, ca se va termina si nu voi apuca sa prind imaginile pe care le aveam in gand. Se pare ca am avut noroc. :-)